БСП внесе в парламента проект на решение българското правителство да започне

...
БСП внесе в парламента проект на решение българското правителство да започне
Коментари Харесай

БСП иска правителството да започне преговори за доставка на руската ваксина

БСП внесе в Народното събрание план на решение българското държавно управление да стартира двустранни диалози за доставка на имунизацията " Спутник V ". Това беше обявено от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група.

" Първият път държавното управление се скри зад решение на Народното събрание. Поиска от нас да одобрим дейности на държавното управление за подписване на съглашения за покупка на ваксини. Спомняте ли си това решение на Народното събрание, което е от 3 декември 2020 година? Тъй като не можем да чакаме министър председателят да прояви в този момент изключителна храброст, поемаме самодейността и внасяме през днешния ден в Народното събрание да се търсят спомагателни благоприятни условия за България, като настояваме Народното събрание да разпореди на българското държавно управление, да стартира двустранни диалози за доставка на имунизацията " Спутник V ", акцентира Нинова. 

Тя настоя това да се случи преди разпускането на Народното събрание.  " Очакваме от управлението то да бъде включено незабавно в програмата. В противоположен случай ще упражним правото си и с подписи ще желаеме изключително съвещание по този въпрос ", добави Корнелия Нинова. 

По думите й, България е на едно от последните места в Европа и близо два месеца след началото на процеса са направени към 135 хиляди ваксини, а една пета от имунизираните са получили и втора доза. Според евроепйските прогнози, в случай че държавното управление работи по този начин по този въпрос 70 % от популацията ще бъде имунизирано през 2040 година, уточни тя. 

" Далеч по-добре стоят нещата в другите европейски страни, където първенци са Дания, Испания, Словения. Много по-добре са страните към нас, нашите съседи, където имунизираните са четирикратно по-висок дял. Преди два дни ръководещите и Националния действен щаб зарязаха националния имунизационен проект с неговите пет етапи и пуснаа свободно имунизациите на AstraZeneca. Извиха се опашки в София, огромните градове, където искащите се подредиха рано от сутринта, с цел да получат тази ваксина. Разкриват се и денонощни пунктове, включват се и персоналните лекари. Какво се оказва след това - няма ваксини, безпорядък, некомепетнтност в цялата страна ", сподели още Нинова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР